ustbant

24 Mayıs 2007 Perşembe

İLÇEMİZİN GURURU


Türkiyenin en genç Vergi Daire Başkanı olan Mustafa Gürhan ACAR’ın Balıkesir Vergi Dairesi Başkanlığına atanması ilçemiz halkı arasında sevinçle karşılandı. Geçtiğimiz hafta Bizim İvrindi Gazetesi olarak ziyaret ettiğimiz HEMŞEHRİMİZ M.GÜRKAN ACAR: 30.11.1971 tarihinde Ankara'da doğdu. İlk ve ortaokulu Eskişehir'de bitirip liseyi Ankara'da tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi İ.İ.B.Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1995 yılında mezun olmuştur. 1996-1997 yıllarında Devlet Bütçe Uzman Yardımcılığı, 1997-1998 Başbakanlık Devlet Personel Uzman Yardımcılığı görevlerinde bulundu.1998 yılında Maliye Bakanlığı Hesap Uzman Yardımcılığı sınavını kazanan Acar, 2001 yılından bu yana Hesap Uzmanlığı görevini sürdürmektedir. Ekim / 2004 tarihinde atandığı Bursa Defterdar Yardımcılığı görevini sürdürmekte iken 16.09.2005 tarihi itibariyle Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürlüğüne atanmış olup, Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı olarak görevlendirilmesi nedeniyle 08.05.2007 tarihinde Bursa'daki görevinden ayrılmıştır. Vergi yükünün ekonomik ve sosyal etkileri ile vergi yükünün adil dağılması için alınması gereken tedbirler konulu tez hazırlamış olup, çeşitli dergilerde makaleleri yayınlanmıştır. Evli ve 3 çocuk babasıdır. Basamakları çalışkanlığı ve azmi ile tırmanarak çıkan ilçemizin gururu olan değerli arkadaşımızı daha iyi yerlerde görmek umudu ve dileğiyle ilçemiz halkı adına tebrik ediyor başarılar diliyoruz

ÇELİMLERDE İNTİHAR



İlçemize bağlı Çelimler köyünde Adile KURT isimli bir kadın 16 Nisan Çarşamba gecesi evinin tavanına asarak intihar etti. Evli ve üç çocuk annesi olan Adile Kurt’un intihar etmeden evvel kardeşiyle miras yüzünden tartıştığı bildirildi. Cenazenin otopsiye gönderilmeden defnedilmesinin ardından ceset mezarından çıkarılıp otopsiye gönderildi. Olayı zamanında haber vermeyen köy muhtarı hakkında inceleme başlatıldığı öğrenildi.

19 MAYIS COŞKUSU



Atatürk’ün Türk Gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de kutlandı. İlk tören saat 09.00’da Atatürk büstüne çelenklerin konulmasıyla başladı. Ardından öğrenciler,vatandaşlar ve devlet erkanı 7 Eylül Stadında törenler için bir araya geldiler. İlçe Kaymakamı İsmail hakkı ERTAŞ , Garnizon Komutanı İsmail ÖZTÜRK ile Belediye Başkanı Recai BAYTAR’ın öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasıyla başlayan program Saygı duruşu ve İstiklal marşının söylenmesiyle devam etti. İlçe Milli Eğitim müdürü Metin YALÇIN günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Milli Eğitim Müdürü YALÇIN konuşmasında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, 19 Mayıs 1919’da Samsuna çıkarak başlattığı Ulusal kurtuluş Mücadelesini anlatı ve bu önemli günün Türk Gençliğine bayram olarak armağan edildiğini vurguladı.Öğrencilerin şiir ve konuşmalarının okunmasının ardından Erkek ve Kız öğrenci grupları gösterilerini sergilediler. Özellikle İHL öğrencilerinin elit jimnastik gösterisi ve oluşturulan kulede açılan TÜRK BAYRAĞI vatandaşlar tarafından coşkuyla alkışlandı. Devamı 3.sayfada

ELLER SEMAYA YAĞMUR İÇİN KALKTI




Her yıl Mayıs ayının ilk Pazar günü yapılan ve geleneksel hale gelen İvrindi İlçesi Yağmur Hayrı bu yıl yeni hizmete açılan Kapalı Pazar yerinde yapıldı. İlçe Merkezinden ve çevre köylerden yüzlerce vatandaşın katıldığı hayır Merkezde görev yapan din görevlilerinin okuduğu Kuranı Kerim ve Mevlidi Şerif ile başladı. Orta Camii imamı Ümit ÖZER’in vaazı nasihatından sonra vatandaşlar ayağa kalkarak semaya ellerini kaldırdılar ve Yağmur için Cenab-ı Allaha dua ve niyazda bulundular. Cemaatle kılınan öğle namazından sonra cemiyete katılanlara yemek ikram edildi.

“AYDOĞAN”İLÇEMİZİN TEK ADAYI



Yıllardır hiç bir milletvekili bulunmayan İvrindimizden nihayet bir aday çıktı: ERGÜN AYDOĞAN Bu konuda tam hazırlıklarını tamamlayıp dosyayı CHP genel merkezine verdiğini açıklayan Aydoğan şunları söyledi: “İlimiz ve bölgemize hizmet etmek amacıyla milletvekili adayı oldum. Bölgemizin sıkıntıların biliyorum. Özellikle kırsal kesimin çektiği sıkıntıların idraki içerisindeyim.”dedi. Bu kesimin sorunlarının çözümüne yardımcı olmak için aday olduğunu söyleyen Aydoğan; “Bölgemizin ekonomik yönden gelişmesi için tarım ve hayvancılığın desteklenmesi gerekmektedir. Bu konuda gerekli çalışmalarda bulunarak sorunları meclise taşıyacağım”diyerek ilçeye ve bölgemize hizmet etmek için aday olduğunu vurguladı. CHP Merkez Disiplin kurulu üyesi olan hemşehrimiz Ergün AYDODAN’ı tebrik ediyor ve kendisini mecliste görmek umuduyla çalışmalarında başarılar diliyoruz.
 
buhara
online